nuff said

Wednesday, 17 April 2013

Mama

The queen of my heart
My best girl Friend
My best stylist
Cantik
Comel
Gorgeous 
Hot
Superwoman
Brilliant
Super friendly
&
Gediks :P

Thats my Mama.... 
Anak sulong daripada 5 orang adik beradik. Dilahirkan di negeri Perak dan bekas pelajar SMK Raja Muda Musa diberi nama Roziah Binti Yahaya.

Mama seorang yang seperti aku nyatakan di atas. If i could describe an ideal Mother, i will describe mama.
Pada pendapat aku, mama seorang yang perfect.

Mama sangat kasih pada anak2 nya Nurul Ayesha, Nurul Ain Diyana, Wan Jaffri dan Nur Deenee. Mama akan pastikan segala keperluan anak2 nya terjaga. Walaupun aku dan kakak sudah bekerjaya, tetapi kadang2 kami tetap dilayan seperti anak yang masih bersekolah.

Mama tidak seperti mak2 orang lain. Bayangkanlah boleh dikatakan kami selalu pergi karoke bersama2.. tengok wayang sama2... shopping sama2... bergossip pun sama2.. perkara2 yang rata2 orang muda zaman ini lakukan bersama kawan2 sebaya, tetapi aku lakukannya bersama mama..

dengan mama , aku boleh berkongsi apa sahaja... cerita pasal putus cinta ke ape ke.. semua aku kongsi kan dengan mama... mama tak pernah marah jika apa yang aku ceritakan tu agak tidak boleh diterima olehnya, sebaliknya mama akan nasihat dengan penuh hemah .

aku tak pernah rasa dikongkong. aku boleh keluar dengan sesiapa sahaja ASALKAN aku jujur beritahu kemana aku pergi dan dengan siapa aku bersama...

Sikap mama & abah yang sangat penyayang dan sangat mempercayai aku 100% takkan sesekali aku pandang ringan... malah aku gunakan kepercayaan mereka pada aku sebaik2nya untuk menjaga diri aku dan tidak mahu mengaibkan mereka di mata masyarakat.

walaupun mama masih kelihatan cantik dan sihat, tetapi aku tahu bahawa usia mama semakin meningkat.
aku sentiasa mendoakan yang terbaik untuk mama...dan sentiasa berusaha menjadi anak yang berjasa.

aku sayang mama... dunia & akhirat...