nuff said

Thursday, 19 September 2013

nasib badan dapat bos macam hantu



Nasib badan la dapat bos yang mcm ni. 

Tak pernah aku jumpa orang yg dah 5 kali pergi Haji tapi sikap masyaAllah.. semoga Allah mengampuni dia.

Dia merupakan bekas pelajar RMC (Royal Military College) so dia expect staff dia bekerja dengan penuh disiplin seperti seorang tentera.

Hekeleh, bapak aku pun bekas student RMC jugak.. tak perlu kot nk berbangga sangat dengan title college tu.

Bekerja dalam Human Resources Department membuatkan aku pikior banyak kali nak cari keje lain ke tak.

Sebab dalam department ni, segala internal issue dan hal2 sulit kami ketahui.

Berapa ramai yg kene pecat dalam masa sebulan.

Berapa ramai yg kene jerit dan maki dalam masa seminggu.

I mean like… OMG~!!!!

“get out from my office!! “

“ go home & don’t come back!! “

“who’s the boss here!!”

Adalah bunyi bunyian yang biasa aku dengar yg dtg daripada bilik dia. 

Ya Allah, berilah aku kesabaran berhadapan dengan majikan yg mcm ni.

Kalau rezeki aku bukan kat sini, KAU bukalah pintu rezeki untuk aku ditempat lain.

Amin..
Post a Comment