nuff said

Thursday, 26 September 2013

Surprise untuk adik ku

 
saja ejaan Birthday tu dibuat Besday. ;)


Setiap 25 Sep merupakan ulangtahun kelahiran my youngest sister Nur Deenee Adreana.

memandangkan dia kecik lagi, so kami tak buat surprise bday party untuk dia. lebih2 lagi pula bday dia selalu jatuh pada hari kerja. lagi lah tak larat nak celebrate.

family aku sgt suke buat surprise2 ni... selalunya bila tiba bday mama, kakak, jeff dan aku kompem ada je kezutann kezutann yang dibuat... & tak sangka plak adik ku yg kecik ni teringin nk kezutann jugak..

beberapa hari sebelum bday dia, siap dia tanya mama samada bday dia ada surprise ke tak & ingatkan kami bahawa 25 sep adalah bday dia.

kami buat donno je and mcm malas nak amek tahu.

FYI aku dan kakak tidak dulu sekali ngan mama. So a week before bday dia, mama request to celebrate deenee's bday and buat kezutann untuk dia..

jadi, hari rabu malam balik je keje... aku dan kakak bergegas ke kedai kek dan beli bday kek untuk dia.

aku plak kat opis apa lagi, menghabiskan color toner lah untuk decoration bday dia.

deenee ni sgt suke alat tulis.. dah boleh bukak kedai pensil kat umah ni. suke mengumpul.

so, kakak belikan pencil box dan magic color pen untuk dia manakala aku beli dia mainan pistol.

haha.. sangat pelik kot hadiah kali ni sbb aku suke bg dia something yg lebih useful mcm buku.

tp since its her bday.. nak bg dia enjoy and dia masih budak kan.. so beli lah dia set pistol tembak2 dan play card Happy Family.

 
deenee and mama


cupcake, cake, spagetty

kami mesti ensure kami smpai umah dulu sementara mama amek dini kat umah pakcik.

tampal decoration kat langsir , nyala kek and hias meja pastuh gelapkan satu umah.

bila dia masuk je terus SURPRISEEE~~~~~ !!!! muka dia sgt priceless.. 

& alhamdulillah she was so happy... 

deenee and jeff

lepas celebrate bday dia... kami adik beradik main kad Happy Family tu and opkos bday girl kalah sebab lawan ngan kakak2 dan abang dia yg suke mengelat.

family kami kalau bercakap suara kasar. tp we love each other so muchhh..


happy bday Deenee.. semoga umur yang panjang ni diberkati oleh Allah dan membawa manfaat pada diri sendiri dan orang lain... Love you.





Post a Comment