nuff said

Monday, 28 October 2013

Air Terjun Sg Lepoh + Kasut Hanyut + Pancit



Assalamualaikum wbt & Happy Monday~~!!

Alhamdulillah.. bersyukur kepada Yang Maha Esa kerana dengan limpah kurnia-NYA, kita masih dipinjamkan udara yang segar untuk bernafas.. 

Selawat keatas Nabi Muhammad SAW, rasul junjungan.

Weekend baru2 ni teramatlah mencabar dan memenatkan berbanding kem-kem yang sebelumnya.

Minggu ni, kami (jurulatih Al-Badru Training) mendaki Bukit Sg Lepoh~~!!!


Well, kami dh biasa mendaki sebenarnya bila bawak adik2 peserta.

Tetapi kerana masa yang amat singkat kami bawa mereka ke trek singkat sahaja yg memakan masa dalam 1 jam perjalanan.

Minggu ni, hanya kami Jurulatih2 mendaki sehingga ke puncak. Perjalanan juga hanya 1 jam sebab tak bawa peserta , maka pergerakan kami agak pantas.

Perrghhh.. punyalah dah lama tak mendaki + ketua pendakian pula adalah Tn Ridzuan yang merupakan seorang tentera.. dia bantai kami mcm tentera jugak.. sangat laju dan non-stop..

Taubat nasuha taknak naik lagi sehingga ke puncak sebab sangat penat sampai semput.

Pacat kat kaki tak payah kiralah berapa byk.

Sampai sahaja ke puncak air terjun.. Subhanallah~~ Maha Suci Allah.. pemandangan yang sgt mengagumkan... air yang jernih dan sejuk dingin nyaman.. kepenatan seolah2 hilang sekejap.

Mmg syok lah.. punya syok mandi sungai sehingga kasut ku hanyut dibawa arus~!!

Tak sempat kejar,, hnya tinggal sebelah je kasut.

Sedeyy... tapi Alhamdulillah.. thanks to Tn Ridzuan.. dia bg sy pinjam kasutnya untuk turun bukit nanti.. so.. mcm ne ngan dia??
Dia hanya berkaki ayam je turun.. gentleman gitu..

 

Bila dh turun.. masing2 dah pancit... mmg tido lah dalam bilik.
Bangun je untuk solat magrib.. badan rasa berat, segala anggota badan rasa pedih and pening kepala.. darah pacat plak x stop lagi..
Derita sungguh minggu ni..

Dalam kebahagiaan ada keperitan.. dikala org lain enjoy tido kat umah rehat2..

Saya cari penyakit dan cari penat. LOL

Hope u all smua hv a fun weekend...

Thanks for reading.
Post a Comment