nuff said

Thursday, 28 November 2013

Baby Kucing ku

Nama dia baby sebab bela dia since dia baby. 





Kucing yg berwarna Oren ini dibesarkan dgn susu F&N je taw.

Bancuh susu letak dalam botol susu budak kecik tu.

bila sy goncang2 botol susu tu, terkedek2 dia lari menghampiri sy. 


Baby ni masa kecil suke tido bawah leher sy. Nasib baik sy ni jenis x sensitif bahagian tu.

Baby ni brutal sangat. Sangat garang, even anjing pun takut ngan dia. Tapi baby ni sgt comel n manja sebenarnya bila bsama ngan sy. tp kalau belai dia lebih2, dia akan gigit tgn sy.

Pnah satu hari tu baby demam panas. bagi dia makan xnak. daging, ikan, ayam semua dia xnak.
 

sedih sgt waktu tu. kebetulan masa having dinner, makan double cheese burger McD . Baby dtg dekat ngan cium2 burger tu. saya cuit sikit dgg burger tu bg kat dia.
Alhamdulillah dia makan & mintak lagiiii~~~ 


so, memandangkan baby dh lama x makan, sy berkorbanlah bg burger tu kat dia & sy makan fries sahaja. & baby terus sembuh.

hamboiiii~~ bukan main lagi dia punya ubat nk sembuh. burger mcD ok..
 

& baby lain drpd kucing lain. Bila dia nk beranak. dia xnak kotak atau tmpat2 yg tersembunyi. dia mesti nk beranak depan mata tuan dia.

pnah baby beranak atas katil sy sewaktu sy tido. sedar2 ada anak kucing kat sebelah.

depan TV pun pnah masa abah tgh tgk TV. & yg terbaru ni.. dia beranak atas kepala abah sy waktu abah tgh tido.

kalau tuan dia xde depan mata mula la meroyan. bila smua org kat dapur. dia angkut anak2 dia ke dapur.

pelik kan baby ni. sayang benor dia pd kami smpai x bleh bpisah sikit pun.

baby adalah kucing kedua paling sy syg selepas Ellie.

Mungkin ada yg tau pasal Ellie di Sini . sy pnah cerita ttg kematian Ellie yang baru berlaku bulan 3 tahun ni.

sedihnya tak hilang lagi. tak sanggup nk hilang baby yg sy dh jaga selama 9 tahun ni.

hope baby tau yg sy pun syg yg amat pada dia.

moga2 Allah lindungi baby drpd kecelakaan dan memberi baby kesihatan yg baik.

Amin~~

Im sure akak2 & abng2 yg ada bela haiwan peliharaan pun rasa yg sama spt sy rasa.

hakikatnya, hnya animal lovers yg mengerti bahwa mereka ni bukan sahaja dianggap sebagai pet, tp keluarga.
Post a Comment