nuff said

Monday, 16 December 2013

Anime yang berjaya menitiskan air mata ini



Assalamualaikum dan apa khabar semua~~

Tak sangka sgt sgt sebab dh masuk pertengahan bulan december.

insyaAllah, tak lama lagi akan berakhirlah tahun 2013 dan welcome 2014.

Cepatnyer masa berlalu dan byk jugaklah benda2 bodoh yg dilakukan tahun ni.

Wish could turn back time.. but mustahil kan..

Hope tahun 2014, Allah kurniakan kebijaksanaan sket kpd sy yg kurang cerdik tahun ini.

Hari ni jalan2 kat blog org and few blogs captured my heart.. cheewahhh..

Bukan apa, sebab blog2 mereka ni ada gambar2 kartun komik/manga.

Dolu-dolu time muda remaja mmg hantu manga sket. 

Lama2 dh besar.. dah keje ni.. kurang masa ngan komik2 dan manga movies.

Well.. org yg sgt sgt mengenali diri ini,, mmg tahu yg sy ni hati kering.

Susah mau nangis punya. Tapi ada beberapa kartun/komik/manga yg berjaya buat sy nangis

Smpai tersedu2 taww..

My favret opkos top of the list cerita “Fruit Basket” 





Agagagagaga~~~ character2 dia sgttt hensemmmm dan menusuk kalbu.

My hero of course Kyo.

Cerita ni berkisarkan seorang gadis remaja bernama Tohru sebatang kara selepas kematiaan ibunya.

So, dipendekkan cerita, dia dok serumah ngan stranger yg sgt baik hati iaitu Yuki dan abang sedaranya.

Rupa2nya family ni cursed . jika bersentuhan dgn berlainan jantina mereka masing2 akan bertukar jd 12 haiwan dalam zodiak cina.

So, mereka mengharap Tohru yg baik hati, tulus,mulus,jujur ni boleh menamatkan sumpahan keluarga mereka.. sbb Kyo ni sumpahan dia teruk sket. Dia bleh jd raksasa. 

So, kalau Tohru bleh terima Kyo seadanya, alhamdulillah… hehehe.. insyaAllah.. curse itu akan terbatal..

Cerita ni panjang sgt and terlalu byk moral untk dipelajari dan diteladani.

Sumpah best!! (oopss tersumpah plak) bcoz im so excited to share.

Jadi.. dipersilakan cari CD ni ye..

Thanks for reading.. 

As-salammmmm~~
Post a Comment