nuff said

Sunday, 26 January 2014

dia adik aku lah , LOL



Bismillahirahmanirahim~~ & Assalamualaikum~~

Salam ahad semua... syukur kepada Allah swt kerana masih berkesempatan untuk update blog dan jenjalan cari ilham di blog kawan2...

Hari ni tergerak hati nak berkongsi kisah peribadi saya iaitu kisah keluarga saya yg agak unik but really proud of it and feel so blessed with it..

Saya mempunyai 4 orang adik beradik termasuk sy .. 2 orang sama bapa manakala 2 lagi lain bapa, hasil perkawinan mama kali ke-2.. 
jadi sama mak yg melahirkan yang menyusukan yang membesarkan..

walaupun sy ada 2 lagi adik yg lain bapa, mereka tetap adik kandung sy.. setelah dirujuk dgn ustaz/ustazah makcik2 pakcik2 yg mahir ttg ilmu agama...  hukumnya mereka adalah mahram saya.. tidak boleh berkawen ngan mereka ..

Walaupun berlainan bapa,, hubungan saya dengan adik lelaki sy Jeff dan deenee sgt sgt rapat... kami langsung xde gaduh2 pun malah sgt menyayangi antara satu sama lain..

Tapi... tetapi.. macam mana nk buktikan kat masyarakat yg kami ni adik beradik? Kalau tgk kad pengenalan... nama bapa berbeza... lebih2 lagi mana ada nama mak kat kad pengenalan.. takkan nk bawak surat beranak plak.. btw sy pun xtau mana pergi surat beranak sy dah.

The reason why sy bangkit issue ni kerana apabila kami sekeluarga bercuti.. opkos amek 1 bilik je.. kekadang mama & bapa tiri nk kuar berdua .. dating ler tu.. dan tinggalkan sy dan adik sy jeff dlm bilik berdua... i mean no harm.. bcoz kami mmg adik beradik.. tp buatnya jabatan agama dtg serbu, mcm ne nk buktikan kami adik beradik?

Nak jalan2 sama2 kat pantai pun kene pikir.. takut kene cekup.. mama kata,,, bawak la gambar keluarga... adoyayy mama ni buat lawak plak.. sapa2 pun bleh amek gambar ramai2 and claim that they are family.. 

Dilemma sungguh... takkan nk tunggu kene seret ke balai,, baru cerita setel.. kalu bleh xnak lah smpai ke balai ye dok.. bikin malu n mencemarkan maruah je..

So,, sampai skang masih xde solution...  & buat masa ni x kene cekup lagi lah hehehe.. 




What say you..?? ^___^

Thanks for reading
Post a Comment