nuff said

Sunday, 9 February 2014

Kalau pernah, give 5ive~!!



Assalamualaikum wbt..
 
Pernah tak orang tegur korang kelihatan lebih muda daripada usia?

Kalau pernah, give me 5ive~~!!! Haha..


Bila perkara ni terjadi pada diri sendiri, secara tak langsung rasa sangat bangga & blush.. & kesan sampingannya adalah pada kawan2 kita yang berada disebelah.. masing2 buat muka “ohh pleasee~~~”


Tujuan sy story pasal ni sebab sy ada terbaca artikel drpd salah satu blogger yang sy follow.


Katanya, dia pun org ingat budak lagi sedangkan hakikat hanya Allah je yg tahu. Huhu
 
So, sy pun nak share perkara yang sama juga…  enjoysss being annoyed ok.


Mid Valley

Masa tu umur sy 20 tahun. sy beli tiket wayang citer lawan2. & cashier tu cakap “maaf dik, bawah 18tahun x lepas ye” .. I was like.. “ohh ok.. sy dh cukup umur..” and cashier tu buat muka surprised and attend permintaan sy..


Ejejejejeje… sonok nyer perasaan tu.

Teksi , Setapak to Selayang


Masa tu nak balik umah mama kat Selayang. Malam around 9pm mcm tu. Dalam teksi pakcik tu sound sy.


Pakcik : kamu kuar malam2 ni, mak x marah ke?


Saya : hmm.. mak dah izinkan.
 

Pakcik : abis tu kamu tak sekolah esok?


Saya : tak, sebab saya dh keje.


Pakcik : hahh!! Brp umur kamu?


Saya : saya 22thn pakcik.


Pakcik : aku ingat ko baya anak aku.. 14tahun. Ni mesti selalu buat solat tahajud. Sebab petua nk awet muda, tahajud.


dalam hati sy, tahajud??? Wow.. hahahahaha.. bercahaya sangat ke muka sy ni.. keh keh keh

Balik Kampung


Tiap2 kali jumpa sedara jauh even until now mesti Tanya sy sekolah mana.. bila sy kata dh keje and sebut umur skang masing2 buat muka “for real???” 


Sorry la buat you all termuntah..


Apa2 pun sy bersyukur ke hadrat Allah diatas pemberian ini.. 

Alhamdulillah~


Macam mana dengan korang? Mesti ada pengalaman ditegur muda daripada usia sebenar atau sebaliknya.. 

Jom kongsi pengalaman.. ^__^
Post a Comment