nuff said

Monday, 31 March 2014

Kasut Tumit Tinggi meningkatkan Keyakinan Wanita



Assalamualaikum semua dan selamat hari Isnin..


My last post was on last Thursday and hari ni baru ada kesempatan untuk update new post.


Hari khamis yg lepas, Allah hapuskan dosa2 kecil sy.. :P demam la plak.


Subhanallah.. mmg terlantar je lah atas katil and terpaksa on medical leave hari jumaat tersebut.


Hari ahad pagi betul2 recover penuh.. alhamdulillah… terima kasih Allah diatas kesakitan dan kesihatan ini..


Semalam dok kemas almari kasut… nak buang mana2 kasut yg dh lama simpan tapi x pakai.


Jumpa byk kasut tumit tinggi.


Dulu.. few years back.. saya mmg penggemar kasut tumit tinggi.

Lebih tinggi lebih sy suka.


Ntahlah.. perasaan bila pakai kasut tumit tinggi ni lain tau.

  
Kalau u all notice, mereka2 yg pakai kasut tumit tinggi ni, mereka lebih :


Konfiden

Ceria

Bersemangat

And kadang2 action


Ahakss… begitulah serba serbi perasaan apabila mengenakan kasut tumit tinggi..


Tapi,, itu semua dulu.. sy pencen awal.. terlalu awal..

Sy lebih selesa mengenakan kasut bertumit rata sekarang ni..


And I must admit yg diri ini agak membosankan skang ni..

Bila melangkah dh kurang keyakinan.. dan kurang elegan gitu..

But.. what the heck.. asalkan sampai ke destinasi yg nak dituju dgn selamat dan lancar..


Dah la pagi2 nak kejar tren… nak kejar bas..


Bayangkan nak kejar mengejar ni pakai kasut tumit tinggi.. mmg x patah tumit, patah kaki kot.


Pernah saya nampak seorang wanita yg sgt elegan melangkah dgn penuh gaya melintas jalan raya.. seolah2 jalan raya tu runway catwalk untuknya.. jalan… punya jalan.. punya jalan… alamak..!! terpeleott.. kasut dia tinggi sangat… dia tgk sekeliling, nk pastikan ada org nampak ke tak.. and sy menolehkan pandangan agar dia fikir sy x perasan dgn apa yg berlaku.. yelah.. malu kot… org hot… ~

Tapi… somehow… rindu juga zaman kegemilangan tersebut..


Maybe sy perlukan inspirasi..


Sy tak tahulah kalau wanita lain sependapat dgn sy..


Tapi.. kasut memainkan peranan yg penting bg seseorang wanita..


Kasut boleh buat wanita itu menyerlah dan sebaliknya..


Thanks for reading…
Post a Comment