nuff said

Monday, 5 May 2014

Selamat Pengantin Baru Sayang~


Bismillahirahmanirrahim~

Assalamualaikum semua dan salam hari Isnin..

Dah lama x update blog and melawat blog kekawan.

No worries.. sy akan jelaskan kenapa blog sy dibiarkan sunyi for few days and saya juga turut akan membayar hutang2 blogwalking ke blog anda semua…

Pada 30 April 2014 (Rabu) yang lepas, saya dan kawan2 saya bermalam di rumah Kak June di Padang Jawa, Klang.

Balik je daripada keje, masing2 bergegas ke rumah Kak june untuk sleepover.

Sengaja kami bermalam disana kerana keesokkan harinya 1 May 2014 (Khamis) kan cuti umum dan akan berlangsungnya perkhawinan sahabat kami Nurain di Shah Alam.

Pada malam tersebut, termasuk bakal pengantin bermalam di rumah kak june. 






Kami celebrate bday kak june yang lahir pd bulan May dan juga buat party bujang.

Ahakss.. ala.. xde apa2 yg cencored pun.. Cuma kami memanjakan diri sendiri.. pakai face mask, pakai inai, buat exchange gift dan juga makan besar.

Tuan rumah masak Ketam goreng + Sup Campur + Sayur Sawi Goreng + Telur + Tropicana Twister.

Keesokan harinya, kamilah yang make up kan bakal pengantin dan escort Nurain ke Surau Majlis Agama Islam Selangor pada jam 5 petang.

Pernikahan berlangsung selepas asar itu berjalan dengan lancar dan dengan sekali lafaz Nurain selamat diijab kabulkan sebagai isteri kepada Zaini. 









Pada jam 8 malam, resepsi dilakukan di Restaurant Zam Zam di Shah Alam.

Takde sanding2 ni.. mmg simple habis.

Makanan pun sedap sgt… Nasi Beriani.. 










Mmg simple and selesa.. kerana buat malam.. xde panas2 ni..

Mmg penat sebab kami yang hampir menguruskan semuanya yg berkaitan dgn pengantin perempuan ni.

Keakraban kami diibaratkan spt adik beradik.

Sayang mereka sangat2.. suka duka kami lalui bersama..

Harap2 ukhwah yg terjalin ini berkekalan hingga ke syurga.

insyaAllah.. amin~

thanks for reading.


Post a Comment